VLAAMSE ARDENNEN

17/11/2022

Er is geen betere regio om eens stevig op de pedalen te gaan staan dan de Vlaamse Ardennen. Hier volgen de iconische hellingen en kasseistroken elkaar in snel tempo op. Iets voor jou? 

 

Hou je van uitdagend fietsen? Bij voorkeur langs mooie wegen? En als het even kan ook langs een fietsroute met een verhaal? In de Vlaamse Ardennen vind je de uitdagende fietsroutes die bij jouw ambitie én conditie passen. Fietsroutes van iconische proporties, waar wielerlegendes zich kreunend, puffend en zwetend naar de eeuwige roem en een godenstatus hebben gereden. 

Kom diezelfde kasseistroken en kuitenbijters temmen terwijl je deze uitdagende fietsroutes uitprobeert. Inspiratie vind je hier als vanzelf, motivatie ongetwijfeld ook. Want de routes zijn niet alleen prima bewegwijzerd, ze zijn ook netjes opgedeeld in fietsklare brokken voor de échte fietsliefhebbers! 

Met de Flandrien Challenges weet je voortaan tot op de seconde hoe snel je de legendarische hellingen uit Vlaamse klassiekers oprijdt. Meet jezelf aan de profrenners of vergelijk met je vrienden. Via de STRAVA – APP  registreer je jouw tijd tussen de gemarkeerde begin- en eindstreep van het Challenge segment op bekende hellingen en kasseistroken. 

 

Bidon fietsroute: dé keuze voor sportieve fietsgezinnen!

Een sportief dagje uit voor het hele gezin met een uitdagende fietsroute in de hoofdrol? De Bidon fietsroute is je op het lijf geschreven, of – in dit geval – op het lijf van de hele familie. 

Deze 42 kilometer lange route heeft een vertrek en aankomst in Mattentaarten-walhalla Geraardsbergen. De trip biedt een prettige mix van sportieve uitdagingen, groene landschappen én legendarische wielercafés. Want ja, van al dat fietsen krijgt een mens ook dorst… Op het sportieve menu staan onder andere de Muur van Geraardsbergen, de Valkenberg en de Berendries. Genieten!

 

Ronde van Vlaanderen: Blauwe lus, kort maar krachtig!

Omdat ineens een hele Ronde van Vlaanderen rijden misschien wat van het goede te veel is, heb je de keuze uit drie formidabele Ronde van Vlaanderen fietslussen. Deze Blauwe lus is de kortste van de drie. 

Maar laat je niet vangen. Want tijdens deze 78 kilometer lange fietsroute kom je niet alleen de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Taaienberg tegen. Maar misschien ook wel jezelf. Toch staat deze Blauwe Ronde van Vlaanderen fietslus absoluut garant voor een onvergetelijke dagje onvergetelijk koersplezier!

 

Ronde van Vlaanderen: Rode lus, 114km in het spoor van Merckx en Boonen!trum Ronde van Vlaanderen

 

Wil je én een uitdagende fietsroute rijden én kilometers vreten? Dan is de Rode Ronde van Vlaanderen lus koren op je molen. Of natuurlijk: voer voor je derailleur. 

Deze fietsroute is niet voor watjes. Als je na die 114 kilometer weer voor de deur van het Centrum Ronde van Vlaanderen staat, heb je niet alleen een paar snedige hellingen zoals de Muur van Geraardsbergen of de Berendries overwonnen. Maar ben je ongetwijfeld ook aan een verkwikkende douche toe. Geen probleem, dat doe je gewoon ter plaatse, voordat je je gaat vergapen aan de tentoonstelling die je wielerhelden en hun prestaties eert.

 

Ronde van Vlaanderen: Gele lus, kasseien overwinnen dat het een lieve lust is!

 

Mag je uitdagende fietsroute best wat kilometers tellen maar zich toch bij voorkeur op een hoofdzakelijk vlak parcours afspelen? Als je geen schrik hebt van af en toe een stevige helling als afwisseling tussen al die vlaktes, dan ga je helemaal loos tijdens de Gele Ronde van Vlaanderen lus. 

Deze fietsroute van 103 kilometer laat je genieten van de prachtige Zwalmstreek én van een aantal vermaarde Ronde van Vlaanderen klassiekers waar je na afloop eens stevig kan mee uitpakken. Oh, vergeet na afloop geen wielercafeetje te bezoeken in de buurt. Een mens kan de lokale middenstand niet genoeg steunen, toch.

Meer informatie kan men vinden op www.visitvlaamseardennen.be .

 

Deel dit artikel